Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВнР: Има риск за пътуващите към Словения заради проливните дъждове

05 август 2023, 16:38 часа • 7523 прочитания

Българските граждани, които планират да пътуват до Република Словения през следващите дни, да проверяват редовно ситуацията в страната и пътните условия, тъй като те могат да се влошат много бързо, предупреждават от Министерството на външните работи. 

Метеорологичните условия в цяла Словения са тежки - проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушения на пътната инфраструктура. Това съобщават от Ситуационния център към МВнР, позовавайки се на информация от външното министерство на Словения.

Очаква се през следващите дни дъждовете да продължат, като на места могат да бъдат интензивни. Издадено е общо предупреждение за местните и чужди граждани да се въздържат от достъп до засегнатите и застрашени райони. Чуждите граждани, понастоящем пребиваващи в страната, са помолени незабавно да напуснат рисковите зони, особено тези около водоемите.

Още: Лошото време в Словения взе жертви

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Словения.

Словенският институт за околната среда обяви червен код за валежи в по-голямата част на страната днес след като дъждовете предизвикаха преливането на някои реки. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес