Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Москва опроверга руските кореспонденти, но призна за тежки боеве в Донецка област

11 май 2023, 23:32 часа • 7768 прочитания

Руското военно министерство отрече твърденията за пробив на отбраната в различни сектори на линията на съприкосновение. Това съобщиха пред журналисти във военното ведомство в четвъртък вечерта.

„Изявленията, разпространени от отделни канали в Telegram за „пробиви в отбраната“, извършени в различни части на линията на съприкосновение, не отговарят на действителността“, казаха от министерството. Според тях, общата обстановка в района на "специалната военна операция", както Москва нарича войната, е овладяна. 

Но макар да твърдят, че всичко е спокойно, в съобщение в Телеграм руското военно министерство признава за 8 украински пехотни атаки и 3 украински операции тип "разузнаване с бой" в различни сектори на фронта. „Участват армейска и щурмова авиация, както и артилерия. Противникът понася значителни загуби в жива сила и техника“, се казва в доклада. 

По този начин от военното министерство на Русия потвърдиха факта, че се водят активни бойни действия и има украински удари - нещо, за което по-рано признаха и от ЧВК "Вагнер".

Още за случващото се в Украйна – четете тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес