Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицкоски: Македония направи много отстъпки, Европа трябва да отвори вратите си

21 октомври 2024, 15:30 часа • 1058 прочитания

Македонският министър-председател Християн Мицкоски заяви, че страната му е направила много отстъпки, които доказват нейния ангажимент към бъдеще в Европейския съюз.

"Предадох на моите събеседници нашите ангажименти и цели по европейския път на Македония. Европа трябва да отвори вратите си за държавите, които вървят напред", заяви Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Той взе участие в 20-ата Европейска среща на върха в Залцбург, посветена на бъдещето и реформите на Европейския съюз. Събитието е организирано от Института за регионите на Европа, Европейският конгрес и се провежда под мотото "Няма бъдеще без реформи".

Още: Ахмети: Чудесни новини от ЕС за албанците. РСМ не е с нас

"Това, което липсва, е воля, последвана от действия, за да може регионът наистина да премине от европейската чакалня към реализацията на европейското бъдеще. Бъдещето на региона е в икономическата и политическа трансформация и взаимосвързаност. Ние се борим македонските фирми да излизат извън границите, да подпомагат износа и да привличат чужди капитали. Досега за този кратък период показахме резултати и заедно ще направим много повече", каза Мицкоски.

Още: Мицкоски: В Албания има повече българи, отколкото в Македония

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес