Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меркел: Днес няма да бъдат разпределяни постове в ЕС

16 юли 2014, 21:25 часа • 13082 прочитания

Германският канцлер Ангела Меркел не очаква днес на срещата на върха в Брюксел да бъдат взети решения за разпределянето на ключови постове в ЕС. Това каза тя пред журналисти при пристигането си на срещата.

"Това е само първия дебат, днес няма да бъдат взети съответните решения", каза Меркел. Тя добави: "Застъпвам се за това достатъчно подробно да бъдат обсъдени останалите отворени въпроси".

Канцелерът на Германия добави още, че на срещата ще бъдат обсъдени новите санкции срещу Русия заради липсата на намаляване на напрежението в Украйна. "Напредъкът в конфликта не е достатъчен, така че Европейският съвет ще обсъди нови санкции", каза тя, цитирана от ИТАР-ТАСС. 

Според нея от последната среща през юни "не е направено много за изпълнението на нашите очаквания".

Финландският премиер Александър Стуб заяви, че трябва да се намери подходящият баланс в пакета от назначения и че трябва да се вземат предвид политическите, половите и географските фактори. Шведският му колега Фредрик Рейнфелд обаче призова за бързо определяне на новия върховен представител на ЕС за външната политика, информира БТА.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес