Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев: Законите на Вавилон, Стария завет и Коранът ни дават право да използваме ядрено оръжие

18 юли 2024, 22:07 часа • 3050 прочитания

Бившият руски президент и премиер и настоящ зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев се позова на редица древни закони, които давали право на Москва да използва всякакво оръжие, вклчително ядрено, в случай на нужда.

В интервю за руското издание "Аргументи и факти" от 17 юли Медведев, който редовно озвучава тези на Путин, които руският диктатор предпочита да не произнася лично публично, бившият премиер отправи следната едва завоалирана заплаха:

"Принципът "око за око, зъб за зъб" има исторически характер.

Още: Медведев заплаши Украйна и НАТО с "изчезване" заради декларацията от Вашингтон

Той е бил посочен още в законите на Хамурапи (сборника със закони на един от най-именитите вавилонски царе), законите на Ману (древноиндийски кодекси, сходни с тези на Хамурапи), законите на дванадесетте таблици (които лежат в основата на римското право) и, разбира се, в Стария завет и Корана.

Така че на злото може и понякога трябва да се отговори със зло.

Не всичко обаче е толкова просто, когато става дума за съдбата на милиони хора, всъщност на цялото човечество. За разлика от нашите врагове, ние осъзнаваме както огромната си сила, така и историческата си отговорност. Досега ние, искам да подчертая, именно ние, успяхме да предотвратим най-лошия изход от събитията.

Още: Украйна в цветовете на руския трикольор: Медведев опипва почвата с ВИДЕО за Деня на Русия

В същото време ние имаме моралното и законово право да дадем адекватен, симетричен или асиметричен отговор при пряко нарушаване на нашата сигурност и суверенитет. Това е заложено, между другото, и в основите на нашата държавна политика в областта на ядреното възпиране.

Имаме повече от достатъчен потенциал (военен, технологичен и икономически), за да защитим нашите граждани и жителите на приятелските ни държави."

Още: Заради Украйна: Медведев отправи нечувани обиди към Олаф Шолц

Медведев завършва с думите: "Да се разчита на разума, волята и миролюбието им (на враговете на Русия) не може. А това означава, че всичко е възможно...".

Западни ракети по Русия в защита на Украйна: Медведев пак заплашва с ядрено оръжие

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес