Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Логистичният център на Руския черноморски флот е претърпял щети след поредна ракетна атака (ВИДЕО)

02 юли 2024, 16:25 часа
Реклама

Логистичният център на Руския черноморски флот е бил повреден в резултат на вчерашната ракетна атака на окупирания полуостров Крим. Това съобщи независимият руски Телеграм канал ASTRA, позовавайки се на източници от службите за спешна помощ в региона.

Още: Лятна почивка за смелчаци: Руснаците разположиха ПВО точно над плажа в Севастопол (СНИМКИ)

Ракети над Севастопол

Вечерта на 1 юли Севастопол, където е базата на флота, е бил атакуван с най-малко 6 ракети Storm Shadow. Една от тях е поразила 758-ия логистичен център на Руския черноморски флот, пише ASTRA. Няма информация за пострадали.

По-рано назначеният от Кремъл "губернатор" на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че са унищожени четири въздушни цели над акваторията и в района на Балаклава. По думите му - техните фрагменти са паднали в крайбрежната зона.

Украинците пък съобщиха друго: "Ударихме склад за боеприпаси в Крим": Украинските ВВС се хвалят (ВИДЕО).

Предишната атака по центъра

Филиалът на 758-ия център вече е бил засегнат от ракетна атака през септември 2023 г. Тогава в резултат на нападението е загинал един служител, а още двама души са били ранени.

Още: Морските дронове на Украйна са нанесли щети за 500 млн. долара на руския Черноморски флот

758-ият логистичен център на Черноморския флот е открит през 2014 г. Както съобщи тогава пресслужбата на Южния военен окръг на руското Министерство на отбраната, създаденият център трябваше да "отговаря за материално-техническото снабдяване на частите и военните поделения на Черноморския флот, районите за базиране и базите за техническо въоръжение".

Още: Украинският генщаб официално: Русия остана без последния си носител на крилати ракети в Крим

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес