Летящи таксита в Париж - от догодина

3705
Летящи таксита в Париж - от догодина
Снимка: iStock/Guliver

"Летящите таксита" ще започнат да излитат от летище северно от Париж още през следващия юни, съобщиха операторите на новата услуга. Това се върши с поглед към огромен туристически поток за Олимпийските игри 2024 г.

Експериментът ще се проведе на летището Понтоаз-Кормей-ен-Вексан на около 90 минути с кола северозападно от столицата. Това сочи съвместно съобщение от региона Ил дьо Франс, летищния оператор Groupe ADP и агенцията за обществен транспорт RATP.

Летящите автомобили бяха разрешени от закона

Властите в Ню Хемпшир (САЩ) приеха закон, според който летящите автомобили ще могат да се придвижват по пътищата на щата, като той влиз...

Изцяло електрическо вертикално излитащо и кацащо превозно средство, подобно на безпилотен самолет, наречено VoloCity, произведено от немската компания Volocopter, е избрано за иновативното изпитание с летящи таксита в извънградски район, казаха те.

Партньорите посочват в изявление, че "са решили да обединят всички условия, за да направят появата на този нов вид транспорт възможно допълване на съществуващите видове, независимо дали за обществено ползване или за транспорт на стоки."

„Освен това перспективата за Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 г. предоставя изключителна възможност да се включи цяла индустрия, за да се превърне регионът на Париж в лидер на глобалния пазар на градска въздушна мобилност.“

Експериментът ще зависи от одобрението на жителите, протоколите за сигурност и правилата за въздушен трафик, заявиха от компаниите.

През първата половина на 2021 г. ще бъдат организирани зони за паркиране, станции за презареждане и наземна маркировка за демонстрацията.

Летящи таксита - възможно ли е до 2025 година?

Всички сме мечтали, докато сме заседнали в задръствания, да можем просто да се измъкнем и да прелетим над трафика. Според експерти, при...

Работейки с агенции за авиационна безопасност, партньорите заявиха, че „операциите по паркиране, излитане и кацане, както и операции около превозното средство, независимо дали са техническо обслужване или електрическо презареждане, ще бъдат тествани в реална въздухоплавателна среда през юни 2021 г.“

VoloCity е оборудван с 18 ротора и девет батерии. Всяко от летящите таксита може да превозва двама пътници с ръчен багаж, с максимален полезен товар от 200 килограма. Те летят със 110 километра в час на височина от 400 до 500 метра и имат обхват от 35 километра.

Volocopter вече е тествал своето въздушно такси в различни части на света, а миналия октомври избра Сингапур за първото изпитание в сърцето на един град.

Няколко други компании работят по подобни проекти, включително Boeing, Airbus, Toyota и Hyundai.

По-рано този месец японската фирма SkyDrive показа своя осемвитлов, пилотиран компактен автомобил, провеждащ тестов полет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ако спечели изборите във Франция: Национален сбор няма да предаде Украйна

Потвърдено: Европейските лидери се разбраха за разпределението на постовете в ЕС

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 28.06 - Киев и ЕС подписаха пакт за сигурност

Готви се сделка: 8 системи "Пейтриът" от Израел за Украйна

Плажовете в Севастопол си остават отворени: Вземат се други мерки срещу ракети и дронове

Шестима са вече загиналите при сблъсък на влак с автобус в Словакия

Захарова: Не смогваме, руските посолства са затрупани с молби на западняци да емигрират в Русия

Украински партизани откриха ПВО система, защитаваща вилата на Путин в Сочи (ВИДЕО)

“Няма Европа без Италия”: Лидерите на ЕС се извиниха на ядосаната Джорджа Мелони

Огромни горски пожари бушуват в Русия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа