Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Куриерска служба отказа да приема колети от руски войници без касови бележки

11 април 2022, 18:10 часа • 8864 прочитания

Руската куриерска служба за експресни доставки СДЕК вече няма да приема колети със стоки за изпращане, ако подателят не може да потвърди собствеността си върху тях - например чрез предоставяне на касова бележка от магазина. Това се казва в заповед на главния изпълнителен директор на СДЕК Леонид Голдорт, съобщава руският сайт "Медуза", който разполага с копие от документа.

До тази стъпка се стигна след зачестилите случаи руски войници да изпращат от територията на Беларус вещи, при това в особено големи размери, които те ограбват от украинското население. В заповедта това е представено като следствие "от увеличаването на случаите на измами и митнически проверки на територията на Евразийския икономически съюз (ЕАЕС)".

ОЩЕ: Руското посолство в Лондон затрупано с перални за руските войници (СНИМКИ) 

Служителите вече са длъжни да изискват от физическо лице, което изпраща пратка, касов бон за покупка или друг документ, потвърждаващ собствеността върху стоките. При непредставяне на посочените документи, на клиента следва да бъде отказано предоставянето на куриерски услуги.

Припомняме, че в началото на месеца беларуски медии съобщиха, че от офиси на руската куриерска служба  руски войници изпращат доставки за Русия на "събраната плячка" от украинското население. Качен бе както видеоклип, така и бяха оповестени имената на руски войници, изпращали до семействата си пратки в особено големи размери - до 450 кг, съдържащи битова техника и всевъзможни други вещи.

ОЩЕ: Руските войници изнасят дори перални от ограбените домове в Украйна (ВИДЕО и СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес