Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крим без Русия ще стане едно от най-добрите места за живеене в Европа: Зеленски

18 май 2024, 19:34 часа
Реклама

След деокупацията Крим ще стане едно от най-добрите места за живеене в Европа. Това каза президентът Володимир Зеленски в своя реч в украинската столица Киев преди церемонията по полагането на първия камък за бъдещия мемориал на жертвите на геноцида на кримските татари.

"Едва с отслабването на тамошното московско правителство и с възстановяването на независимостта на Украйна кримските татари получиха възможност да отстояват на държавно ниво истината за престъплението геноцид – депортирането на кримскотатарския народ - и да възстановят нормалния живот в Крим.

Още: Зеленски: Руското настъпление при Харков е само първата вълна

До 2014 г. Крим наистина беше щастлив дом за много от нашите хора. И Крим отново ще бъде такъв - със сигурност ще бъде - когато силата на нашите оръжия, нашата дипломация и силата на справедливостта гарантират освобождението на Крим от окупаторите.

Полуостровът, който беше предопределен да стане едно от най-добрите места за живеене в Европа, ще бъде точно това – и разбира се, това ще стане без Русия", каза държавният глава на Украйна.

Още: „Пърформансът“ на руските военни в Харковска област и идва ли второто настъпление срещу Киев: Военен анализатор 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес