Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крал Чарлз III утеши английските национали

15 юли 2024, 14:03 часа • 953 прочитания

Кралят на Великобритания Чарлз III утеши английските национали след поражението от Испания с 1:2 на финала на Европейското първенство.

ОЩЕ: Крал Чарлз III поздрави Англия с класирането на финала на ЕВРО 2024 (СНИМКИ)

"Въпреки че победата ви се изплъзна, аз и съпругата ми се присъединяваме към цялото кралско семейство и призоваваме вас да държите главите си високо", пише в писмото си монархът.

И продължава: "Всички, които са участвали в спортни дейности на каквото и да е ниво, знаят колко трудно може да бъде приет подобен резултат, когато трофеят е била толкова близо. Но моля ви, знайте, че достигането до финала на Европейското първенство само по себе си е наистина голямо постижение, което носи със себе си гордостта на една нация, която ще продължи да скандира за "Трите лъва" в многото триумфи, които, не се съмнявам, предстоят".

Синът на Чарлз - принц Уилям, присъства на финала на Евро 2024. Той беше в много добро настроение, въпреки, че мачът не се разви в полза на английския отбор, но пък ги награди със сребърните медали. Уилям е отявлен футболен фен. В Англия той подкрепя "Астън Вила".

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес