Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Краят на сегашната руска офанзива: Украински генерал даде оценка

25 юли 2024, 14:58 часа • 4391 прочитания

Възможностите на руската армия да настъпва не са безгранични. Мисля, че след месец до месец и половина тя вече няма да може да атакува активно в много направления едновременно и руснаците ще преминават в отбрана на места. Това заяви бригаден генерал Олександър Пивненко, командващ Националната гвардия на Украйна, в интервю за "Укринформ".

Отражението на войната

"Има компоненти, в които се развиваме много сериозно, има други, където бихме искали повече. В момента тестваме дрон, който е много устойчив на електронно заглушаване. Към него може да се закачи килограм експлозив. И това е обещаващо, защото електронното заглушаване се развива - и нашето, и тяхното. Трябва постоянно да се развиваме, да се променяме отново и отново. Необходимо е да се търсят слабите места на врага. Необходимо е да се адаптирате, да промените модела на управление, да поставите задачи: ако нещо не работи, опитайте нестандартно решение. Но не можете радикално да промените всичко, всичко изисква време, особено ако говорим за системни промени" - знакови думи на генерала за духа на войната.

Още: Путин срещу Зеленски: Политиките им за Украйна. Русия бяга и от Азовско море (ОБЗОР - ВИДЕО)

Пивненко каза и, че в началото на войната Украйна е можела едновременно да обучава 1500 души за армията си, сега вече има капацитет за 5000 – става въпрос само за центровете на Националната гвардия на Украйна. Общата военна подготовка трае 5 седмици. Всичките седем бригади на гвардията изпълняват различни задачи в различните направления на фронта, уточни той. Генералът заяви и, че Националната гвардия на Украйна има отделна артилерийска бригада, която е въоръжена с украински самоходни гаубици "Богдана" - 20 на брой към момента, а за 8 има напълно готови екипажи: С уникално оръжие Украйна би войниците на Путин на острова, където им каза "иди на ..." (ВИДЕО)

Впечатление в интервюто правят обясненията на генерала как се подобряват различни елементи в украинската военна машина – включително, че хора с увреждания имат работа във военния апарат, съобразена с възможностите им, както и че вече за доста бригади доставката на храна е децентрализирана, комплектите с храна са и по-разнообразни.

Куп предупреждения: Украйна ще допусне ключов пробив на фронта (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес