Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как Кейт Мидълтън е съобщила на децата си, че е болна от рак?

31 март 2024, 07:48 часа • 11329 прочитания

Вътрешни източници на изданието "New York Post" разказаха как се чувства Кейт Мидълтън сега, след като беше диагностицирана с рак, и как тази ситуация се е отразила на семейството ѝ.

Според източниците новината за болестта на съпругата му е изненадала Уилям: "Денят, в който семейството разбра за това, беше същият ден, когато принц Уилям внезапно промени плановете си и не присъства на погребението на своя кръстник, гръцкия крал Константин", казаха запознати. Те казват, че Уилям бил шокиран от новината за съпругата си, но бързо се стегнал и станал "истинска подкрепа" за Кейт: "Кейт се уморява бързо. Сега тя се нуждае от подкрепата на Уилям повече от всякога. И Уилям се опитва да бъде близо до нея през цялото време и ѝ помага във всичко".

Още: Китай, Русия и Иран са замесени в слуховете за Кейт Мидълтън, смятат във Великобритания

Как са казали на децата?

Снимка: Getty Images

Кейт и Уилям разказали на децата си за случващото се. Двойката е била по-откровена с по-големите си деца, но разговорът е бил "труден", разказва пред New York Post Грант Харолд, който е работил като иконом в продължение на седем години, когато крал Чарлз III все още бе принц на Уелс. "Сигурен съм, че е бил много труден разговор с по-големите деца. За Луис разговорът е бил по-абстрактен, отколкото с Джордж и Шарлот", каза той. "По-големите деца разбират повече, така че разговорът с тях неминуемо е бил малко по-откровен, но със сигурност в положителна насока, което е много важно. Ето защо, когато сега гледате снимка на Кейт с три деца, очите ви се просълзяват. "За една майка такъв разговор е много важен и Шарлот и Джордж ще ѝ осигурят добра подкрепа".

42-годишната Кейт също спомена това във видео съобщението си, отбелязвайки, че им е "отнело известно време, за да обяснят всичко на Джордж, Шарлот и Луис".

Още: Кейт Мидълтън и принц Уилям се оттеглят от публичното пространство

Отсъствието на Кейт Мидълтън от публичното пространство след Коледа, след коремна операция породи множество конспиративни теории. За да сложи край на спекулациите, Кейт Мидълтън трябваше да направи публично видео съобщение и да говори за болестта си. По-рано крал Чарлз III също беше диагностициран с рак: поради заболяване той временно се оттегли от кралските задължения, припомня БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес