Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гори тайната вила на Путин в Алтай (СНИМКИ)

30 май 2024, 22:15 часа

Една от сградите на резиденцията на диктатора Владимир Путин в Република Алтай в изгоряла напълно. Телеграм каналът "Сирена" публикува тази вечер снимки, за които се твърди, че са направени днес, 30 май.

Реклама

Причината за пожара засега не се съобщава.

Първи за пожара съобщиха блогърът Амир Айташев и активистката Аруна Арна. Те публикуваха кадри от горящата сграда от различни ъгли. "Сирена" са се свързали с Айташев и той е потвърдил, че е направил кадрите собственоръчно днес. От редакцията на информационния канал са направили проверка на публично достъпни фотографии на сградата и снимките от пожара и не са открили следи от обработка на кадрите.

На запитване на канала до дежурния в Министерството на извънредните ситуации на Република Алтай за подробности около пожара информация не им е била предоставена.

Какво е известно за резиденцията?

През 2010 г. се появи информация за таен строителен обект в Онгудайския район на Република Алтай, отбелязват от "Сирена". Строителството е глътнало около 3 милиарда рубли.

Още: Кървавият подарък на Путин за Берлускони и как италианецът повръщал зад едно дърво 

Официално сградата се води санаториум, собственост на "Газпром". През 2011 г. на кореспондентите на "Новая газета" там е бил отказан достъп от охраната с обяснението, че това е "специално защитено съоръжение, предназначено за отдих на висши държавни служители". От "Газпром" пък са обяснили, че комплексът се използва за "срещи с бизнес партньори, за корпоративни събития и посрещане на чуждестранни гости". Местни опозиционери обаче многократно са коментирали, че комплексът се използва от Путин.

Именно там Путин прави прословутите си бани с екстракт от рогата на елени марал

Известно е, че комплексът включва специална ферма за отглеждане на елени, в чиято кръв се къпе Путин в специалните си процедури за подмладяване. Както писахме още през 2022 г., Путин е пристрастен към бани с използване на екстракт от рога на елените марал - нещо, което е извънредно болезнено за самите животни. През пролетта, когато им израстват нови рога, докато те са още меки и пълни с кръв, рогата се отрязват - често с обикновена ножовка - нещо, което екоактивистите сравняват с изтезанието изтръгване на ноктите на човек. Въпреки че лечебният ефект от тези процедури не е научно доказан, източници твърдят, че на Путин му допада да лежи във вана с този екстракт и често я прилага. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Путин все по-често е обграден от лекари, включително от специалист по тумори, сочи разследване

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес