Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция позволи на осиновители на животни да излизат

11 април 2020, 14:28 часа • 1085 прочитания

Франция реши да разреши на хората да излизат, но само в случай, че са осиновили домашен любимец от приютите за животни, пише БГНЕС. Решението е взет, въпреки строгите мерки за стоене вкъщи, с цел борба с пандемията от COVID-19. То е провокирани от реакция на Обществото за защита на животните (ОЗЖ). Вследствие на кризата организацията затвори своите 62 центъра за посетители в съответствие с официалните постановления за ограничаване на контактите, преди 3 седмици.

Припомняме, че през изминалия понеделник ОЗЖ призова за преосмисляне и предупреди за пренаселеност с хиляди животни, които чакат нов дом. "Напълно подкрепящо каузата на хуманното отношение към животните, правителството чу призива на ОЗЖ“ и веднага демонстрира желание за намиране на разумно решение, заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер. "Взето е решение, че ще бъде даден толеранс за пътуване за осиновяване на животни от приютите", се казва в съобщение на министерството.

Въпреки това, се добавят редица ограничения, включително избиране на домашния любимец онлайн и уговаряне на осиновяването му само от един човек. "Това ще даде възможност за спазване на правилата и да спаси живота на многобройни животни", добави министерството. "Имаме 5 000 животни в нашите приюти и капацитет 6 000", каза президентът на ОЗЖ Жак-Шарл Фомбон. Франция е регистрирала повече от 13 000 смъртни случаи от коронавирус.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес