Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фицо притеснен от ново покушение срещу него

08 септември 2024, 08:05 часа • 2562 прочитания

Словашкият министър-председател Роберт Фицо, който беше тежко ранен при стрелба по-рано тази година, предупреди, че е възможно да бъде извършен нов опит за убийство, предаде БГНЕС. 

Фицо обвини опонентите си, че подстрекават към омраза и насилие срещу правителството в интервю за обществената телевизия STVR.

Убеден на 100%, че ще има още един опит за убийство

„Убеден съм на 100 %, че ще има още един опит за убийство на представител на правителството, ако опозицията и някои медии не спрат с това, което правят“, каза словашкият премиер.

Фицо беше прострелян на 15 май, докато се срещаше със свои поддръжници след заседание на кабинета в малкия град Хандлова. Стрелецът беше арестуван и заяви, че е действал от омраза към Фицо и неговата политика, като реториката му напомня тази на опозиционните медии.

След опита за покушение мерките за полицейска защита са се увеличили, което усложнява евентуално ново нападение, заяви Фицо.

„Но може да се случи някой да се насочи към събиране на избиратели на правителствените партии например. Страхувам се от това“, подчерта той. 

Още: Роберт Фицо продължава възстановяването си у дома

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес