Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фалшив Брад Пит измами две жени със стотици хиляди евро

24 септември 2024, 09:41 часа • 597 прочитания

Испанската полиция съобщи, че е арестувала петима души, обвинени в това, че са измамили две жени с общо 325 000 евро, като са се представили за холивудската звезда Брад Пит чрез онлайн и WhatsApp съобщения.

В рамките на операцията те са нахлули в пет жилища и са иззели няколко мобилни телефона, банкови карти, два компютъра и дневник, в който са записани фразите, използвани от измамниците за заблуда на жертвите им. Служителите са успели да възстановят 85 000 евро от парите.

Още: Брад Пит и Джордж Клуни готвят нов филм за "Бандата на Оушън"

Как се е случила измамата

Заподозрените са установили контакт с жените на интернет страница за фенове на актьора, носител на "Оскар", и са ги накарали да повярват, че "имат сантиментални отношения с него", се казва в изявление на испанската полиция Guardia Civil, предаде АФП. Представяйки се за Пит, членовете на бандата уж предложили на жените да инвестират в различни несъществуващи проекти.

Едната жена - от южната област Андалусия, е била измамена със 175 000 евро, а другата - от северната Страна на баските, е загубила 150 000 евро. "Киберпрестъпниците, за да заловят жертвите, са проучили социалните им мрежи и са им направили психологически профил, като по този начин са открили, че и двете жени са уязвими хора, лишени от обич и намиращи се в състояние на депресия", заявиха от полицията. "Те също така са използвали платформи за незабавни съобщения, за да обменят съобщения и имейли с двете жени, докато не са стигнали до момента, в който са повярвали, че си чатят чрез WhatsApp със самия Брад Пит, който им е обещал романтична връзка и общо бъдеще.", съобщава БГНЕС.

Въпреки че вече на целия свят е ясно, че Брад Пит е щастливо обвързан с Инес де Рамон, която дори се надява да се омъжи за актьора, двете дами явно искрено са повярвали, че холивудският красавец е влюбен точно в тях.

Още: Измама в социалните мрежи - събират пари от името на БЧК

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес