Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евакуираха евродепутати от влак заради експлозия

10 октомври 2024, 19:33 часа • 877 прочитания

Влак, превозващ евродепутати от Европейския парламент от Страсбург към Брюксел, е бил евакуиран след "експлозия". стана ясно от съобщения в социалната мрежа Х.

Политиците току-що се били качили на наетия от ЕП влак Eurostar в 14:57 ч. местно време, преди да бъдат евакуирани на гарата в Страсбург.

Още: Заради грешка: Стотици евродепутати се озоваха в Дисниленд вместо в Страсбург

Еманюел Фулон, белгийски парламентарен сътрудник в групата „Обнови Европа“, написа в социалните мрежи, че е чул „експлозия“. Пеле Гертсен, датски служител в групата на Левите, описа евакуацията като „хаотична“, предаде "Политико".

На мястото на инцидента на жп гарата в Страсбург са пристигнали пожарни служби.

Пътниците са били призовани да се скрият в тунела, водещ към различните коловози.

„Във влака на гарата в Страсбург е възникнал технически инцидент“, потвърди пресслужбата на ЕП. Установен е контакт с компетентните органи и се прави "всичко възможно" за организиране на алтернативен превоз. 

„Моля, запазете спокойствие. Работим с Eurostar, за да намерим решение“, призова колегите си служителят на ЕП Гийом Принж.

„Входящото и изходящото движение е прекъснато в Страсбург поради дим, излизащ от влак“, съобщиха от TER Grand Est, регионалната железопътна мрежа.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес