Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елитни украински войници, тръгнали от "Азов", обявиха успех в контраатака в Лиманското направление (ВИДЕО)

22 август 2024, 20:43 часа • 3260 прочитания

За успешно проведена контраатакуваща операция в близост до село Макеевка (при Нововодяне), Харковска област, съобщава Трета щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Бригадата произлиза от бойци от полка "Азов" - тя се превърна в елитно звено на украинската армия.

(КАРТА) Село Макеевка се намира в Лиманското направление, източно от река Жребец. В последно време точно там руснаците засилиха активността си - дни наред Лиманското направление е на второ или трето място по интензивност на боевете след Покровското направление.

"Основната задача на операцията беше да се удари настъпателният потенциал на 20-а армия на Руската федерация. За момента тази задача е изпълнена", каза командирът на бригадата полковник Андрий Билецки. 20-та обединена руска армия е най-голямото формирование в рамките на Руските въоръжени сили, а Трета щурмова бригада докладва за руски загуби в жива сила от 300 души (убити и ранени) за 4 дни.

Според сведенията от Трета щурмова бригада, руснаците се опитват да си върнат загубеното, използвайки главно системи за залпов огън и артилерия. Руската цел на този фронт е отблъскване на украинците на запад от река Жребец:

Опасни симпатии: Датчанин, влюбен в Путин, отиде в Русия да превежда от английски - пратиха го в Луганск (СНИМКА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес