Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дуров: Френските власти не трябваше да ме задържат, а да се оплачат на Telegram

06 септември 2024, 11:24 часа • 1120 прочитания

Основателят на приложението за съобщения Telegram Павел Дуров, разследван във Франция, каза рано в петък, че френските власти е трябвало да се обърнат към неговата компания с оплакванията си, вместо да го задържат, съобщи Reuters.

Дуров, пишейки в канала си в Telegram в първите си публични коментари след задържането му миналия месец, отрече всякакви предположения, че приложението е „анархичен рай“.

Той каза, че разследването на приложението е изненадващо, тъй като френските власти са имали достъп до „гореща линия“, която той е помогнал да създаде, и са могли да се свържат с представителя на Telegram в ЕС по всяко време. ОЩЕ: Многото паспорти на Дуров и връзката му с Путин. В ход е втората война за Telegram

Обвиненията на френските власти

Френските разследващи обвиняват Дуров, че не е предприел действия срещу разпространението на престъпно съдържание в Telegram, който има повече от 900 милиона потребители. Според по-рано разпространената информация обвиненията обхващат 12 точки, сред които отказ да съдейства на служителите на реда, съучастие в разпространението на детска порнография в интернет, трафик на наркотици и изпиране на пари от престъпна дейност. ОЩЕ: Дуров е доставен в съда от френската жандармерия в конвой от най-малко 6 коли (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес