Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дни преди олимпиадата: Забъркаха спонсор на МОК в скандал с воайорство

23 юли 2024, 21:42 часа • 1411 прочитания

Един от основните спонсори на МОК за олимпиадата в Париж Airbnb бе замесен в грандиозен скандал само броени дни преди началото на състезанията, разкри разследване на Си Ен Ен.

Оказва се, че от платформата са покрили над 35 000 жалби от потребители срещу хазаи, които са инсталирали скрити камери в апартаментите, които дават под наем. Така воайорите си набавяли сериозни видеа от секс, ходене до тоалетна и дори къпане. От платформата знаели за оплакванията, но се направили, че това не ги интересува.

Още: Airbnb забранява камерите

Скандалът е още по-сериозен, защото в списъка на тези, които монтират скритите камери, са били и един куп от топхазаите според платформата. Това са хора, които са рекламирани като сериозни и без проблеми. Всичко е започнало още през 2015 г., когато американец засякъл свое видео как прави секс с приятелката си на платформа за порно в Европа. Той веднага разпознал апартамента, където били настанени за почивката си. Никой обаче не взел мерки.

Платформата за наемане на частни квартири се разрасна до 95,23 милиарда долара в момента, като бизнесът продължава да расте. От основателите на платформата още не са коментирали разследването на Си Ен Ен, а са сред спонсорите, които дават най-много пари на МОК и без тях ще има проблеми.

Още: Когато използвате вашия Airbnb, направете тези 5 неща за вашата по-голяма безопасност

Това е вторият сексскандал, който избухва около олимпиадата. Организаторите бяха принудени да обявят, че поставят под наблюдение волейболиста от Нидерландия Стивън ван дер Велде, който е излежал 6-годишна присъда за педофилия. Навремето той имал връзка с 12-годишна англичанка. Той вече е на 29 години, излежал е присъдата си и е спечелил квота в плажния волейбол.

Около присъствието му на олимпиадата се вдигна сериозен шум, защото точно на олимпиадата може да открие още жертви. Повечето от състезателките по гимнастика и скейнбординг са малолетни, като се очаква най-младата състезателка да бъде точно на 12 години, колкото и жертвата на Стивън. Нидерландецът твърди, че вече е друг човек, има сериозна връзка и мисли за семейство, след като приключат игрите. Стивън е дори един от фаворитите за медал в турнира по плажен волейбол, който е под Айфеловата кула.

Още: Големи европейски градове искат по-строга регулация за Airbnb

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес