Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Буданов даде прогноза колко още ще продължи руското настъпление

07 август 2024, 16:33 часа • 2841 прочитания

Настъпателните действия на руснаците в Украйна ще приключат след месец и половина - два. Тази прогноза даде началникът на украинското разузнаване Кирило Буданов по време на среща с възпитаници на Киевското училище по икономика.

Според него след месец и половина до два "основният натиск трябва да приключи, защото настъплението вече се проточи". В същото време практиката до момента показва, че "нито една от страните не може да поддържа настъпателния си потенциал повече от два месеца".

"Но ние знаем, че след спада и краткото затишие ще има нови опити на противника да атакува. И се подготвяме за това", подчерта Буданов, цитиран от Forbes Украйна.

Снимка: president.gov.ua

Още: Признание, че Русия действа като терорист в Украйна от приближен на Путин (ВИДЕО)

Проблеми с мобилизацията в Русия

Той добави, че в Русия възникват проблеми с мобилизацията, които започнали преди около три месеца.

"Този момент не е известен на всички. Преди това в Русия не е имало проблеми с мобилизацията. В началото на пълномащабната война врагът обявяваше частична мобилизация. След това започнаха да предлагат на хората големи суми пари. Но по този начин те не успяха да мобилизират достатъчно. Всички останали отидоха на война като доброволци или от задължителната служба хората веднага бяха прехвърлени на договори", каза разузнавачът.

Още: Путин също реши: Повече пари, ако се запишеш войник. Заден ход за смартфоните в руската армия

"Според мен решението на въпроса за нашата война ще бъде комбиниран процес. Комбинация от военна сила, натиск от страна на откритата и най-важното, скритата дипломация, както и някои други фактори", отбеляза Буданов.

Още: Буданов: Да, правихме опити да убием Путин!

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес