Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брутален удар: HIMARS порази общежитие на руски военни в Первомайск, има жертви (ВИДЕО)

30 юни 2024, 18:37 часа

Украйна вероятно е нанесла удар с HIMARS по окупирания от Русия град Первомайск в Луганска област.

Реклама

Кремълските пропагандисти съобщават, че атаката е била насочена към концентрация на руски войски. Цялата мощ на удара, експлозиите и последвалия гъст облак дим вижте във видеото:

Още: Да залееш врага с жива сила: Бруталната стратегия на Русия, която не й носи успех на фронта в Украйна

Има ли жертви?

Разрушена е стената на висока сграда в Первомайск и са убити най-малко трима руски войници, съобщи независимият Телеграм канал ASTRA.

Атаката е станала на 21 юни. Очевидно тази високоетажна сграда, както се посочва в украинските Телеграм канали, е била използвана като общежитие от руските военни. В канала на казашкия батальон "Листан" се появи некролог за тримата войници, загинали в резултат на нападението. Техните повиквателни знаци са "Играч", "Маврик" и "Морт". По-късно обаче съобщението беше изтрито от канала.

Още: HIMARS "поздравява" руски военни - петима са ранени при нов удар край Курск

По-рано "началникът" на окупационната администрация на Первомайск Сергей Колягин, назначен от Кремъл, заяви, че в резултат на нападението срещу високата сграда на 21 юни са пострадали трима души - според него им е била оказана медицинска помощ на място.

По-късно местните "власти" съобщиха, че частта от къщата, която е оцеляла след нападението, ще бъде съборена поради опасност от срутване.

Още: Ракета удари пететажна сграда в Луганск: Има жертви и ранени, тече разчистване (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес