Британска лекарка открои две причини за постоянна умора

24797
Британска лекарка открои две причини за постоянна умора
Снимка: iStock/Guliver

Британската лекарка Равина Бханот посочи преяждането и дългите паузи между храненията като една от основните причини за постоянна умора, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Daily Mirror.

Според експертката дългите паузи между храненията могат да доведат до липса на енергия и ниски нива на кръвната захар, което в крайна сметка води до вялост и умора. За да разреши този проблем, лекарят препоръча да се запасите със здравословни закуски. Ядките, сушените плодове и пълнозърнестите крекери могат да свършат добре.

Ако работата ви изтощава напълно, направете ТОВА

Полезно е да се работи, но само ако получаваме поне малко удоволствие от това. Ако работата изсмуква цялата ни сила и енергия, но не да...

Твърде много храна принуждава тялото да изразходва много енергия за преработването й, казва Бханот, а храните с високо съдържание на захар и въглехидрати предизвикват рязък скок на енергията, който се превръща в също толкова рязък спад. За да избегне това, тя съветва да комбинирате храни, богати на въглехидрати, със зеленчуци и билки.

Липсата на желязо, магнезий, калий и витамини D и B12 може да бъде друга причина за умора. За да се определи недостигът, Бханот съветва да се направи кръвен тест и да се свържете с терапевт, за да го дешифрира и да получите препоръки. Тя добави, че липсата на сън пряко засяга енергийните нива, така че възрастните трябва да спят поне 7 часа на нощ. В същото време е важно да се гарантира, че спалнята има комфортна температура на въздуха.

След физическо натоварване и спорт се появява усещане за бодрост. Спортуването трябва да бъде поне 150 минути седмично, каза Бханот. По-честото движение е особено важно за тези, които водят заседнал начин на живот.

Хората, подложени на хроничен стрес, могат да се сблъскат с постоянна умора, каза специалистката. Тя насърчава да се научите как да се отпуснете и да не се претоварвате, както емоционално, така и физически.

Причините, поради, които се чувстваме постоянно уморени

Лягаме си рано и въпреки това не спим достатъчно. Хроничната сънливост, липсата на сили и усещането за постоянна умора през деня е проб...

Сред причините, които влияят върху качеството на съня и чувството за бодрост Бханот открои депресията, лекарствата, които причиняват сънливост, и сънната апнея. Ако се открият симптоми на депресия или апнея, тя силно препоръчва да не се самолекувате, а да се консултирате със специалист.

По-рано беше съобщено, че американската лекарка Ребека Робинс, която изучава съня, говори за опасностите от липсата на сън. За да се подобри качеството на съня, тя съветва всеки ден да си лягате и да се събуждате по едно и също време.

Още: 6 причини за постоянна умора и чувство на отпадналост

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

ЕС наложи нови санкции на Хамас и на Беларус

Етническо и религиозно напрежение в Русия: Сблъсък между Кадиров и Бастрикин (ВИДЕО)

Кипър ще се бори срещу незаконните сметища

"Ракетна атака": Русия унищожила близо 40 дрона, изстреляни от Украйна (ВИДЕО)

Франция гласува за парламент

Изборите във Франция: Макрон предизвика крайнодесните и ще загуби съкрушително (СНИМКИ)

Как Украйна може и трябва да се спаси от енергийния терор на Русия? (СНИМКИ)

Остри реакции: Преброяването в Албания показа три пъти повече българи от македонци

Дим и огън: "Сбогом" на 8 руски ПВО системи и комуникационен център в Крим (ВИДЕО)

"Убийства, преврати и хаос: от кухнята на тайната шпионска война на Путин срещу Европа": The Times

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа