Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брижит Бардо ще плати 7 000 евро за обида

30 юни 2021, 10:31 часа • 3995 прочитания

Съдът на град Арас (северния френски департамент Нор) осъди актрисата Брижит Бардо на глоба от 5000 евро и други плащания в размер на 2000 евро за обида на ръководителя на Френското общество на ловците Вили Шрен. Това съобщиха за АФП адвокатите на страните, участващи в процеса.

Съдът постанови, че Бардо трябва да плати на Шрен 1000 евро за съдебни разноски и 1000 евро за неимуществени вреди. Освен това съдът разпореди актрисата да премахне в уебсайта на нейната организация за защита на животните от публикуваната там статия всички обидни изявления за главния ловец на Франция. Също така сайтът вече трябва да включва съдебното решение по този случай.

Материал, критичен към ловците, беше публикуван на сайта през октомври 2019 г. По-специално Бардо каза по отношение на всички ловци, че това са „нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие“, които със своите действия „тероризират животинския свят“. В същото време ръководителят на сдружението беше представен от нея като „класически пример“ за подобно отношение към животните.

Бардо не присъства на съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата признава, че това нейно критично изявление е „очевидно донякъде грубо“. В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловци "е една от темите, по които французите са много загрижени".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес