Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бомба в кола погуби двама души в украински град

15 септември 2021, 17:04 часа
Реклама

Украинската полиция започна в сряда разследване за тероризъм, след като кола избухна в центъра на Днипро, убивайки двама души, съобщи АФП.

Това е последната атака в страната, където през последните години бяха взети на прицел няколко официални лица.

Представител на правоохранителните органи, говорейки при условие за анонимност, каза пред АФП, че колата е избухнала, когато било детонирано „самоделно взривно устройство". Видео, публикувано от полицията, показва, че превозното средство е почти напълно унищожено от взрива.

„В колата са били мъж и жена“, се казва в съобщение на полицията.

Длъжностни лица идентифицираха жената като Даря Гречищева, говорител на регионалния клон на държавната спешна служба. Мъжът е идентифициран като Олексий Ковлак, основател на организация, която осигурява обучение за първа помощ на полицаи и войници, воюващи срещу проруски сепаратисти в източната част на страната.

През юни 2017 г. служител с украинското военно разузнаване беше убит, когато бомба в кола избухна в столицата Киев. Три месеца по-рано кола -бомба отне живота на служител на службата за сигурност в източния град Мариупол. Отличеният разследващ журналист Павел Шеремет беше убит през 2016 г., когато бомба, поставена в автомобила му, избухна по време на сутрешния час пик в Киев.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес