Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън ще се срещне със Зеленски в Полша

15 февруари 2023, 17:42 часа • 1150 прочитания

В скоро време в Полша може да се проведе среща между президента на Съединените щати Джо Байдън и украинския му колега Володимир Зеленски. 

Представители на полското правителство все още не са коментирали евентуалната среща на лидерите на двете страни от съображения за сигурност. Но вероятно събитието ще се проведе във Варшава или Жешов, пише полското издание Dziennik Gazeta Prawna, позовавайки се на свои източници, които твърдят, че подготовката за това вече е към края си.

По-рано беше съобщено, че Байдън планира да посети Полша на 20-22 февруари. ВсЪщност още преди две седмици, на 1 февруари, полски медии вече съобщиха за възможна среща между Зеленски и Байдън в края на февруари. Според полски журналисти Зеленски планира да представи мирен план, според който Киев се стреми да се върне към границите си отпреди незаконната анексия на Крим през 2014 г.

ОЩЕ: За вашата смелост: Макрон награди Зеленски с Ордена на почетния легион (ВИДЕО)

Припомняме, че преди дни украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви, че в навечерието на годишнината от началото на войната ще се случат различни събития, които ще дадат ясен сигнал на Путин, че ще е грешка да продължава войната. ОЩЕ: Кулеба: Русия ще запомни как светът ще отбележи годишнината от инвазията 

Припомняме, че на 21 декември 2022 г. Володимир Зеленски пристигна в САЩ, където се срещна с американския президент. Двамата обсъдиха руско-украинската война, а след това Байдън обяви прехвърлянето на системата за противовъздушна отбрана Patriot на Украйна.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес