Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андреевка е наша: Украйна съобщи за освобождението на селището

14 септември 2023, 16:46 часа • 8338 прочитания

Украинските сили вече напълно контролират селището Андреевка в Бахмутското направление. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр в Telegram. 

"Андреевка е наша. Консолидираме позициите си", написа тя и добави, че сраженията продължават в района на селото, както и в Курдюмовка и Клещеевка. "И там имаме добри новини", допълва Маляр.

По-рано говорителят на Източната група войски Серхий Черевати обясни защо освобождаването на населените места близо до Бахмут е особено важно - то ще позволи на украинците да завършат операцията по обкръжаването на града.

В същото време обаче от 3-та отделна щурмова бригада на украинските сили излязоха с предупреждение, че твърденията за освобождаването на Андреевка са преждевременни. 

"В момента се водят сериозни тежки боеве в районите на Клещеевка и Андреевка. Такива изявления са вредни, представляват заплаха за живота на личния състав и вредят на изпълнението на бойните задачи", се казва в съобщението им в Telegram. След него Маляр коригира поста си в Телеграм с уточнение, че "ситуацията е променлива".

Още: Международният наказателен съд откри офис в Киев - най-големият извън Хага

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес