Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските фенове не искат да виждат "Сборная" след отпадането

18 юни 2012, 14:52 часа • 765 прочитания

Нито един фен не дойде да посрещне националния отбор на Русия при завръщането в Москва, предаде "lenta.ru". В събота тимът отпадна от европейското първенство в Полша и Украйна след като остана на трето място в група "А" след загуба с 0:1 от Гърция. Поражението разочарова феновете, които не искат да виждат играчите. На летището присъстваха само представители на медиите. Полетът на руснаците снощи се забави с около час и половина заради проблем с товаренето на багажа при излитането от Варшава. С отбора не бяха селекционерът Дик Адвокаат и президентът на руския футболен съюз Сергей Фурсенко, които летяха по-рано.

Руските футболисти излязоха от ВИП изхода с наведени глави, като само Алан Дзагоев говори пред журналистите. "Искам да благодаря на всички фенове, които ни подкрепяха в Полша, както и на тези, които го правиха оттук", каза авторът на 3 от общо 5-те гола на Русия.

Група от около десетина руски фенове поиска обяснение за загубата на Русия с 0:1 от Гърция и за отпадането от европейското първенство в Полша и Украйна от капитана на отбора Андрей Аршавин. Запалянковците отишли след мача до хотела на отбора във Варшава и седнали тихо и кротко да чакат футболистите, предадоха руски медии.

Когато автобусът на тима паркирал пред хотела, феновете веднага скочили и наобиколили Аршавин. Руснаците поискали на висок глас обяснение за срамното отпадане от турнира. Дори президентът на руския футболен съюз Сергей Фурсенко не успя да се скрие от феновете. Привържениците го посрещнаха със скандирания: "Позор!"

„Това, че не сме оправдали вашите очаквания, не е наш проблем. А си е ваш проблем" отговорил Аршавин.

Руските фенове останаха много разочаровани от отпадането на отбора от европейското първенство в Полша и Украйна. След загубата от Гърция с 0:1 в събота, полицията във Варшава арестува над 70 руснаци за различни нарушение в деня на мача. В Москва бяха арестувани още 8 души, а в Самара неизвестни засега хулигани запалиха кафене, предава lenta.ru.

Почти всички от задържаните привърженици във Варшава са били освободени още на следващата сутрин.

Холандският селекционер на Русия Дик Адвокаат обяви, че тимът му не е заслужавал да загуби от Гърция. Поражението на тима с 0:1 доведе до отпадането на “сборная” от турнира.

"Играхме добре. Старахме се да атакуваме през цялото време, докато гръцкият отбор само се отбраняваше. Добра работа свършихме през първото полувреме, но просто не използвахме шансовете си. През второто полувреме вече беше доста трудно”, заяви Адвокаат.

“Такива неща се случват във футбола. Това е част от играта, въпреки че не заслужавахме да загубим. В предишните мачове бяхме направо прекрасни. Гърция направи така, че този мач не се разви по нашия вкус. Опитахме всичко - и левите, и десните ни халфове атакуваха. Доста добре играха и нападателите”, сподели специалистът.

"Всеки треньор ще постъпи така с Кержаков, който за цял турнир не е вкарал нито един гол. Излязохме на терена с идеята да победим. До 44-ата минута владеехме инициативата. Попадението, което получихме нелепо, направо ни пречупи. Положенията трябва да се вкарват, но няма за какво да съдя играчите", завърши холандецът.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес