Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Льов: Меркел не реди състава, аз пък не й се бъркам в политиката

20 юни 2012, 14:53 часа
Реклама

В петък е вторият 1/4-финал на Евро 2012 между Германия и Гърция. Мачът има и политическо измерение за южните ни съседи, които вече не могат да пръскат чужди пари както в миналото и обвиняват за това германците, предаде Станадрт нюз.

"Както знаете, ние имаме добри отношения с канцлерката Ангела Меркел. И се сме разбрали - тя няма да ми се бърка в състава, а аз на нея в политическите изказвания. Така че се занимаваме със спортната част", каза селекционерът на Бундестима Йоахим Льов на пресконференция.

Мачът ще е в Данциг - германски град, който след Втората световна война е присъединен от Полша и днес се нарича Гданск. Точно в този град е и лагерът на немските национали. "Радвам се, че ще играем в нашия Данциг. Такъв беше планът - ако сме първи в групата, играем тук. Така и стана. Взехме девет точки в тази трудна група, но сега започват мачове от друг характер", посочи Льов.

Той обаче отправи и критика към играта на отбора си. "Не тичаме толкова много, след като получим гол, и това ни създава проблеми. В мача с Дания разстоянията между защитата и средната линия бяха по-големи, отколкото трябва. Но знам какво да направя", завърши селекционерът.

Германското правителство съобщи, че канцлерът Ангела Меркел ще присъства на мача между националните отбори на Германия и Гърция на Европейското първенство по футбол, предаде радио „Скай”.

Говорителят на правителството Георг Щрайтер посочи, че Меркел ще може да присъства на мача в Гданск в петък вечерта, тъй като италианският кабинет е преместил с няколко часа напред срещата, на която ще бъде обсъждана дълговата криза в еврозоната.

Щрайтер подчерта, че футболната среща е изключително спортно събитие и канцлерът се надява, че двата отбора ще покажат истински феърплей.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес