Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ходжсън: Все още опознавам отбора на Англия

16 юни 2012, 11:10 часа • 528 прочитания

Треньорът на Англия Рой Ходжсън заяви, че е доволен от това как са реагирали неговите играчи, след като в началото на второто полувреме губеха с 2:1 срещу "Тре Конур". Англия успя дa победи Швеция, след като влезлия като смяна Тио Уолкът изравни резултатата,  после страхотен гол с пета на Дани Уелбек, за който Уолкът асистира, донесе крайния успех. За англичаните точен през първото полувреме беше Анди Керъл, отбелязвайки с глава след центриране, при едно от първите си докосвания с топката. Героят за шведите беше Олоф Мелберг, който имаше голяма заслуга за първия и отбеляза втория гол. Те обаче неуспяха да се върнат в мача и след загубата вече нямат никакъв шанс да продължат напред в Евро 2012.

В интервю пред BBC, Ходжсън допълни, че все още опознава своите играчи и техните възможности. Той призна, че в момента журналистите знаят по-добре от него на какво са способни футболистите му. Наставникът има над 30-годишен треньорски опит, но е начело на националния отбор само от месец и все още не е запознат напълно с отбора.

В момента отборът на Англия е на втора позиция в група “D” след тима на Франция, като и двата отбора имат по 4 точки в актива си. Последния мач обаче срещу Украйна ще е решаващ за англичаните.

„Щастлив съм, отивайки към финалния мач от групата, тъй като знам, че равенство или победа ни е достатъчно, за да се класираме на четвъртфиналите. Срещу Украйна играч, като Рууни може да бъде от изключителна важност и аз съм доволен, да го приветствам обратно в отбора.”  , добави Ходжсън.

Припомняме, че Уейн Рууни изтърпяваше наказание от два мача и не взе участие в двубоите на англичаните срещу Франция и Швеция. Наказанието вече е изтекло и той ще играе в последния мач на Англия срещу Украйна.

В интервюто си пред британската медия Ходжсън сподели, че няма такава възможност да не пусне Уейн Рууни в игра.

„Ако го оставя на пейката, целият ад ще се изсипе отгоре ми в съблекалнята.”

 

Редактор: Константин Костов

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес