Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Феновете в Украйна наблягат на алкохолния туризъм, не стъпват в музеи

15 юни 2012, 11:31 часа • 432 прочитания

Многобройните туристи, заливащи Украйна, заради Европейското първенство по футбол, съвсем не се вълнуват от историческите музеи и паметниците на културата в страната. Оказва се, че футболните запалянковци предпочитат посещения на пивоварни и дестилационни фабрики. Точно това направи туристическа агенция в град Харков най-печеливша, след като предлага екскурзии, наречени "Украински бирен маратон" и "Историята на украинската водка", съобщава местният вестник "Днес".

Биреният тур включва посещение на няколко от по-известните пивоварни, където туристите могат да наблюдават процеса на приготвяне на питиетата, а и по-важното – да опитат от пенливата течност.

Разбира се, и любителите на твърдия алкохол не са забравени. За тях е предоставена възможност да посетят най-голямата дестилационна фабрика в местността, а след това и популярно селце, в което туристите могат да употребяват в сериозни количества специално спиртно питие с висок градус. Двете експедиции продължават ден и половина, само на цената от 62 долара.

Сравнително популярни са и туровете през градовете домакини на футболните срещи, скачането с парашут, както и посещението на днепърската хидроелектрическа централа.

Далеч по-малък интерес пък предизвикват възможностите за посещение на музеи и обучение на старинни местни ритуали, включващи музика и танци.

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес