Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зрелищно: Най-добрите отбори в Англия един срещу друг - изненадващ фаворит

23 декември 2023, 07:45 часа • 2858 прочитания

Преди старта на 18-ия кръг от английската Висша лига Арсенал бе лидер с 39 точки, а Ливърпул бе втори с пункт по-малко. В този кръг именно този сблъсък се очертава да бъде най-зрелищният, като победителят ще се качи на върха в класирането. Любопитното е, че двата тима са със сходни показатели и при головата разлика - 35:15 за "артилеристите" и 36:15 за мърсисайдци.

Ливърпул - Арсенал: Кой ще спечели дербито на кръга в Англия?

Платформата за онлайн спортни залози efbet определя футболистите на Юрген Клоп като лек фаворит и дава коефициент от 2,40 за техен успех. Ставката пък за триумф на Микел Артета и компания е 2,85, докато пазарът за равенство е оценен на 3,65. Двата отбора се изправят един срещу друг на митичния "Анфийлд" в събота, 23-ти декември, от 19:30 часа българско време.

Последните три сблъсъка между тях са за първенството и в тях са си разменили по една победа, а при последната им среща завършват при равенство. В трите мача са паднали общо 11 попадения, което прави средно по над три на дуел. Освен това при последните два епизода от съперничеството неизменно се стига до гол/гол (и то и двата отбора вкарват по поне два гола).

Ще се стигне ли до голово зрелище в спора за първото място във Висшата лига?

Коефициентът на efbet в този така важен и интригуващ сблъсък да паднат над 3,5 попадения е 2,75, докато за под 2,5 гола в мача е 2,20. Съответно пък ставката за това и Ливърпул, и Арсенал да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,58, докато за няма гол/гол е 2,35.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес