Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като покори Европа: Какъв е шансът на Везенков да спечели НБА в първия си сезон?

09 юли 2023, 07:00 часа • 1349 прочитания

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков вече е в САЩ и се срещна с новите си съотборници, както и с новия си треньор. Както е отлично известно, през следващия сезон 27-годишният състезател, роден в Никозия, Кипър, ще бъде част от най-силното баскетболно първенство в света, като ще носи фланелката на Сакраменто Кингс.

Може ли българин да спечели НБА? Шансовете на Везенков и Сакраменто Кингс

С това Везенков ще се превърне и в едва втория българин след Георги Глушков, който е играл в Националната баскетболна асоциация (НБА). Вълнението покрай този факт бе сериозно, като надеждите са не по-малки. Има ли всъщност реален шанс за Везенков да успее дори да спечели НБА още в първия сезон? Коефициентът на efbet за това Сакраменто Кингс да грабне титлата през следващата година е 45,00.

Не е изненада, че настоящият шампион Денвър Нъгетс е големият фаворит за трофея. Ставката за това успехът за отбора да бъде дублиран и за втора поредна година тимът да бъде най-добрият в Националната баскетболна асоциация е 5,60.

Конкурентите на Везенков и Сакраменто Кингс в НБА

С по-добри шансове от тима на Александър Везенков са още 11 отбора. Ето кои са те, както и какви са коефициентите на efbet за техен триумф: Бостън Селтикс (6,00), Финикс Сънс (7,40), Милуоки Бъкс (8,00), Маями Хийт (11,00), Голдън Стейт Уориърс (13,00), Лос Анджелис Лейкърс (14,00), Филаделфия 76 (16,00), Лос Анджелис Клипърс (18,00), Далас Маверикс (21,00), Мемфис Гризлис (27,00) и Кливлънд Кавалиърс (29,00).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес