Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По пътя към историята: Втори роден тим започва в Европа - срещу него надменни румънци

26 юли 2023, 07:00 часа • 1977 прочитания

Дойде време за това втори български отбор да започне участието си в европейските клубни турнири за сезон 2023/24. Това е ЦСКА 1948, който ще запише историческо първо участие в Европа. Финалистът за Купата на България от миналата кампания ще се изправи срещу румънския ФКСБ, откъдето показаха солидна доза самочувствие преди сбъсъците. Срещата е от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

ЦСКА 1948 излиза за исторически първи мач в Европа - ще вземе ли аванс срещу ФКСБ?

Коефициентът на efbet за това футболистите на Атанас Рибарски да съумеят да вземат преднина след първия двубой и да спечелят е 2,70, докато ставката за триумф в полза на гранда, намиращ се на север от България, е 2,75. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,50. Първият мач е в България и ще се състои на Националния стадион "Васил Левски", като ще започне в 20:30 часа.

И в България, и в Румъния са се изиграли два кръга от началото на сезона. ЦСКА 1948 е безгрешен в родната efbet Лига с две победи и голова разлика 5:1 (едната от които - срещу Левски). ФКСБ също няма грешна стъпка и е записал два успеха, като головата разлика е 5:2. Трябва да се отбележи, че и в двата случая тимът инкасира попадение във вратата си.

Ще се стигне ли до голово зрелище между ЦСКА 1948 и ФКСБ?

Коефициентът на efbet за това високата резултатност на двата отбора да се пренесе и Лигата на конференциите и да станем свидетели на над 3,5 попадения в срещата е 4,30, докато за под 2,5 гола в двубоя е 1,72. Съответно пък ставката за това и ЦСКА 1948, и ФКСБ да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 2,00, докато за няма гол/гол е 1,93.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес