Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мечтано голямо дерби още в първия кръг на efbet Лига - става ГОРЕЩО от старта

16 юли 2023, 07:00 часа • 4231 прочитания

Още в първия кръг от новия сезон в българската efbet Лига ще станем свидетели на голямо градско дерби. Жребият за първенството противопостави Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив още в откриващия кръг. През миналия сезон "смърфовете" финишираха на шестата позиция, докато "канарчетата" изкараха много тежка кампания и завършиха на десето място.

Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив в зрелищно дерби на старта на efbet Лига

Коефициентът на efbet за това Локомотив Пловдив да затвърди по-добрата си форма от миналия сезон и да победи градския съперник е 2,60, докато ставката за триумф на сметката на Ботев Пловдив е 3,25. Съответно пазарът за второ поредно равенство между градските съперници е 3,20. Срещата ще се състои на "Лаута" в неделя, 16-и юли, от 18:30 часа.

В последните пет сблъсъка между двата тима има три равенства, два успеха за Локомотив и един за Ботев. Стигало се е до гол/гол цели три пъти. За въпросния период са паднали общо 14 попадения, което прави средно почти по три на мач. Трябва да се отбележи обаче, че в едната среща паднаха цели шест гола, когато "смърфовете" нанесоха историчеко унижение на съперника си и го победиха с 6:0.

Ще си спретнат ли Локо Пловдив и Ботев Пловдив голово шоу?

Коефициентът на efbet за това и в този случай да има над 2,5 попадения в сблъсъка им е 2,35, докато за под 2,5 гола в срещата е 1,63. Съответно ставката за това и Локомотив Пловдив, и Ботев Пловдив да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 2,00, докато за няма гол/гол е 1,83.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес