Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Големият финал: Пеп ще опита да осигури на Сити нов трофей, невиждан в историята му

16 август 2023, 07:00 часа • 1094 прочитания

Английският колос Манчестър Сити е изправен пред възможността да спечели още един трофей за първи път в своята история. Време е за финала на Суперкупата на Европа, който противопоставя победителя от Шампионска лига и най-добрия от Лига Европа. "Гражданите" ще трябва да си оспорват трофея със Севиля, който далеч не се намира в най-доброто си сътояние.

Финалът за Суперкупата на Европа е тук: Манчестър Сити срещу Севиля

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това английският отбор да победи в редовното време е 1,36, докато ставката за триумф на сметката на андалусииците е 8,25. Съответно пазарът за равенство е оценен на 5,50. Сблъсъкът ще се състои на стадион "Караискакис" в Пирея, Гърция, като ще започне в 22:00 часа българско време.

До момента в историята двата отбора са се изправяли един срещу друг четири пъти. Всеки от тях се е състоял в груповата фаза на Шампионска лига и е бил спечелен от Манчестър Сити. "Гражданите" са реализирали общо 12 гола в тези мачове, което прави средно по три на сблъсък. Изненадващо или не обаче, но Севиля също е вкарвал в три от двубоите.

Ще си спретнат ли Сити и Севиля голово шоу във финала за Суперкупата на Европа?

Коефициентът на efbet за това и в този случай да има над 3,5 попадения в сблъсък между тези съперници е 2,80, докато за под 2,5 гола в мача е 2,25. Съответно ставката за това и Манчестър Сити, и Севиля да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 2,05, докато за няма гол/гол е 1,84.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес