Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дяволи", "свраки" и "шпори" в действие: Възелът топ 4 на Висшата лига се разплита

13 май 2023, 07:00 часа • 4634 прочитания

До края на сезона в английската Висша лига остават едва три кръга. Разбира се, с уговорката, че някои отбори са с мач по-малко (а Брайтън дори с две срещи пасив). Битката за топ 4 обаче още изглежда заплетена. Към момента Нюкасъл е трети (65 т. от 34 мача), Манчестър Юнайтед е четвърти (63 т. от 34 мача), а след тях следват Ливършул (62 т. от 35 мача), Тотнъм (57 т. от 35 мача) и Брайтън (55 т. от 33 мача).

Тотнъм с последен шанс да поправи провала и да играе в Шампионска лига

Въпреки че дълго време бяха в повече от добра позиция за място в зона "Шампионска лига", "шпорите" вече изглеждат с илюзорни шансове за там. Все пак те съществуват и за да бъдат поддържани, Астън Вила трябва да бъде победен в 36-ия кръг. Коефициентът на efbet за това Тотнъм да постигне втора поредна победа в шампионата е 3,15, докато за успех за Астън Вила е 2,30. Срещата започва в 17:00 часа българско време.

Въпреки поражението в последния кръг от Арсенал - Нюкасъл продължава да изглежда в най-добра позиция за мечтано класиране в топ 4. "Свраките" са съвсем близо до това и на теория да си гарантират участие в Шампионска лига догодина, а предната голяма крачка към това може да бъде направена в този кръг - при гостуването на Лийдс.

Нюкасъл и Манчестър Юнайтед "официализират" местата си в топ 4 на Висшата лига?

Коефициентът на efbet за това Нюкасъл да грабне 3-те точки и да се върне на победния път е 1,72, докато за това да загуби и да завърже още повече борбата за топ 4 - 4,80. Разбира се, ключов двубой от кръга е и този между Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън - особено след поражението на "червените дяволи" в последния кръг. Ставката този път Ерик тен Хаг и компания да си свършат работата и да вземат 3-те точки на "Олд Трафорд" е 1,40. Пазарът за успех на "вълците" е оценен на 8,00, а коефициентът за равенство между тях - 5,50.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес