Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Редица училища в Силистра, Шумен и Ямбол преустановиха учебния процес

29 януари 2014, 15:38 часа • 34691 прочитания

В три области в България има затворени училища заради суровото време и заради върлуващия грип, предаде Агенция "Фокус".

Училищата в област Силистра ще бъдат затворени до края на седмицата. Заповеди за удължаване на неучебното време са издадени от кметовете на седемте силистренски общини, съобщи Марин Ботев, началник отдел в Регионалния инспекторат по образованието. Учебният процес се преустановява заради тежката зимна обстановка.

Подобно е положението в област Шумен. Там десет училища са в дървена ваканция. Преустановен е учебния процес в Градище, Дибич и Друмево. Днес остават затворени и училищата в Ловец и Иваново, община Върбица. Няма да се провеждат учебни занятия и в Мировци и Нови Пазар, както и в селата Живково, община Хитрино и Янково, община Смядово.

Две училища в Ямбол излизат в грипна ваканция. Заради надвишаване на болните над 30% до края на седмицата са преустановени учебните занятия в Професионалната гимназия по строителство и геодезия "Кольо Фичето", а от утре във ваканция ще бъдат учениците в Основно училище "Христо Смирненски". От началото на седмицата в Ямбол беше обявена грипна епидемия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес