Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министерският съвет отпусна близо 7 млн. лв. за три национални програми в образованието

18 септември 2024, 15:56 часа • 414 прочитания

Министерският съвет отпусна 6 786 179 лв. за осигуряване на дейности по три национални програми за развитие на образованието.

Това съобщава правителствената прессбужба след края на днешното правителствено заседание.

По Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ се предоставят 6 138 460 лв. Средствата са за нови класни стаи и кабинетни по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Финансиране получават 382 общински образователни институции в системата на училищното образование.

Още: Правителството заделя още милиони за културни проекти

Национална програма „Безопасност на движението по пътищата“ се финансира с 180 775 лв. за 45 общински детски градини и 140 общински училища. Финансират се закупуване на материали, консумативи, уреди, пособия, съоръжения, оборудване, екипировка, наем зали, озвучаване и др. за подпомагане на процесите на преподаване и учене, както и за организиране и провеждане на инициативи и състезания по пътна безопасност на децата и учениците в детските градини и училищата.

По Национална програма „Без агресия за сигурна образователна среда“ средствата са 466 944 лв. По нея финансиране за мерки за превенция на агресията получават 20 общински детски градини и 38 общински училища в страната.

Още: Милиони за образование и проектни програми: Кабинетът с щедри харчове в последния момент

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес