Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джендър идеологията на "Възраждане": За няколко процента на изборите, смята варненски учител

23 август 2024, 08:06 часа • 2105 прочитания

В един момент се оказа, че не можем да говорим по наболели теми. България е на едно от челните места по самоубийства на тийнейджъри. И това редовно са деца, чиито проблеми не са разбрани. Това заяви Мартин Стоянов, един от варненските учители, нарочени от "Възраждане" за хора, неспазващи прокараните от проруската партия промени в Закона за училищното и предучилищното образование, станали известни с етикета забрана на джендър идеологията. Стоянов работи като психолог.

Още: Под чадъра на закона: Тормоз срещу учители заради "джендър идеологията"

Не е някаква изненада – в България защитата на личните данни не е приоритет. Аз не се притеснявам, но колегите се притесниха, заяви Стоянов. Повечето от колегите са по-възрастни жени – тях ги е страх, че утре може да им пуснат адресите т.е. къде живеят, публично, уточни той.

За 1-2 процента на предстоящите избори са готови – това им е част от партийната политика. 1-2 процента на заляващи партии. Това реално се случва – разделят хората на групи. Не сме здрава нация, а племена, смята учителят.

Още: На простия човек като му кажеш, че е прост, той не става по-умен - налита на бой

Законът, инспириран от партията на Костадинов, пречи

Ако искаме да решаваме проблеми, трябва да можем да говорим. Само с говорене се намира решение. Този закон забранява говоренето. Тези теми няма да изчезнат – работата на един психолог и учител е да говори, помага, да дава съвет, обясни Стоянов.

Защитният механизъм е да не се говори от страх – ние преодоляваме това и помагаме в крайна сметка, каза учителят. Не можеш да помагаш, ако си задължен да мълчиш – щем-нещем тези проблеми съществуват, подчерта той пред bTV.

"Дупките не са по улиците и магистралите, а в морала – ние сами копаем тези дупки", предупреди Стоянов. Той изрази надежда прокуратурата да си свърши работата.

Още: Депутатите пак гонят джендъри: Приеха закон от Путинова Русия за цензура на ЛГБТИ (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес