Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Теменужка Петкова уволни трима бивши министри на Станишев

18 октомври 2016, 15:30 часа
Реклама

Трима бивши министри от времето на Тройната коалиция ще се разделят с апетитните си държавни постове в областта на енергетиката. Това става ясно от официално съобщение на Министерството на енергетиката.

Според съобщението енергийното министерство стартира процедура за промени в ръководствата на компаниите "Ай Си Джи Би" АД, Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО) и "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Румен Овчаров ще бъде освободен от длъжността член на надзорния съвет от квотата на българската държава в "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Освободен в качеството си на член на Съвета на директорите на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД ще бъде Асен Гагаузов. Ще бъде освободен и Петър Димитров от поста член на Управителния съвет на ДП „РАО“. Промените ще влязат в сила след спазване на нормативноопределената процедура.

Припомняме, че Овчаров беше министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев. Петър Димитров пък го замести на поста, след като Овчаров си тръгна заради скандала със скритата приватизация на "Булгартабак". През май 2007 година тогавашният директор на Националната следствена служба Ангел Александров публично заяви, че Овчаров го е заплашвал чрез посредници заради разследване за скрита приватизация на "Булгартабак". Асен Гагаузов пък изкара пълен мандат като регионален министър при Станишев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес