Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продадоха бившата централа на "Алфа Банк" в София

21 август 2024, 15:01 часа • 897 прочитания

Бившата централа на "Алфа Банк" на столичния бул. "Цариградско шосе" има нови собственици. Това става известно от съобщение на консултантската компания Cushman&Wakefield Forton, посредник по сключването на имотната сделка.

Купувачът

Купувач е Райчо Райчев, създател и изпълнителен директор на EnduroSat. Негов партньор в сделката е Петър Митев, съосновател и дългогодишен управител на Chaos, както и основател на "Биг Ориндж Фондация", фокусирана върху подобряване на образованието в България.

Още: България е на второ място в света по поскъпване на жилищата

Сградата е с разгъната застроена площ от малко над 17 000 кв. м и ще бъде използвана от компанията за собствени нужди. "Имаме конкретни планове за развитие на космическия сектор и тази сграда ще е стратегически важна за изпълнението на нашите цели. Подробности ще можем да споделим в следващите месеци", коментира Райчо Райчев.

Според Явор Костов, управляващ партньор на Cushman&Wakefield Forton, сделката за бившата централа на "Алфа Банк" е показателна за състоянието на българския инвестиционен пазар на бизнес имоти. “Пазарът е доминиран от сделки за собствено ползване. Активни са основно местни инвеститори, които виждат възможности за придобивания при липсата на конкуренция от големи международни фондове", посочва той.

България е абсолютен лидер в ЕС по поскъпване на жилищата

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес