Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обрат с цената на петрола след данни от САЩ

23 октомври 2024, 09:53 часа • 536 прочитания

Цената на петрола се понижи в днешната търговия, след данните от индустрията в САЩ, предаде Ройтерс. Фючърсите на суровия петрол се повишиха през предходните две сесии тази седмица.

Данните от САЩ показаха, че запасите от суров петрол в САЩ са се повишили с 1,64 милиона барела миналата седмица, според пазарни източници, позовавайки се на данни на Американския петролен институт, което натежава върху цените. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха увеличение на запасите от суров петрол с 300 000 барела.

Цените

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа поевтиняха с 20 цента или 0,3 на сто до 75,84 долара.

Още: Неочаквана промяна в цената на петрола заради Близкия изток

Котировките на американския лек суров петрол отчетоха спад от 20 цента или 0,3 на сто до 71,54 долара за барел.

"Пазарът продължава да чака и отговора на Израел на ракетната атака на Иран", посочиха анализатори на ING в сряда, добавяйки, че повишаването на цените вчера вероятно се дължи на липсата на резултат от последното посещение на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Израел.

Той проведе "разширени разговори" с израелския премиер Бенямин Нетаняху и висши израелски лидери, призовавайки ги да доставят повече хуманитарна помощ в Газа, каза високопоставен служител на Държавния департамент.

Още: Иран обвинява САЩ, ако войната с Израел се разрасне

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес