Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова с остра критика на бюджета за следващата година

08 декември 2014, 18:07 часа • 18498 прочитания

Чрез този бюджет за 2015 г. ще се задълбочи бедността, ще се увеличи безработицата и доходите ще паднат. Това заяви по време на дебатите по бюджета за догодина Корнелия Нинова от БСП, предаде БГНЕС.

Според Нинова през 2015 година хората ще продължават да обедняват, а безработните няма да си намерят работа. По думите й икономиката през 2015 година няма да има и няма обяснение – МВФ дава растеж от 1.4 %, ЕЦБ – 1.5 %, служебното правителство 2.4%, този кабинет – 0.8%.

Нинова коментира, че в бюджета няма ръст на инвестициите. Няма да полагаме никакви усилия да привличаме чужди инвестиции, добави тя. "По отношение на доходите се увеличава само минималната работна заплата. Чухме много гръмки оценки, че е много социален бюджет, каза тя и показа реално нещата. В бюджета пише, че размерът на месечните помощи за деца е замразен, за близнаци-замразени, месечна добавка за деца с увреждания-замразени, еднократна помощ при бременност и раждане-замразена, за майки-студентки-замразени, ваучери за храна за работници-замразени, обезщетение за дете 1 до 2 години – замразени, помощ за първокласници – замразени", заяви още тя.

Нинова подчерта, че за безработицата е заложено увеличение с 0,2 %. Какво казвате на безработните, че отново и догодина няма да си намерят работа, запита тя управляващите.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес