Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Даниела Бобева ще е икономическият вицепремиер в кабинета Орешарски

25 юни 2013, 13:15 часа • 21044 прочитания

Новият вицепремиер в кабинета на Пламен Орешарски ще е Даниела Бобева. Тя ще отговаря за координацията на икономическите политики, чуждестранните инвестиции и някои други области. Бобева няма да има точно определен портфейл, каза самият Орешарски.

Премиерът добави, че утре, 26 юни, ще внесе на заседанието на Народното събрание кандидатурата на Бобева.

Даниела Бобева е била министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски. По нейно предложение през март, 1997 година, е сменен управителният съвет на „Булгартабак” изпълнителният директор Спас Гелемеров, Иван Биларев, Евгени Евгениев и Евтим Сапаревски. На мястото на Гелемеров е назначен Бойко Кишков, бивш директор на тютюневия комбинат в Хасково. Смяната е направена заради констатирани финансови нарушения, ощетили компанията с милиони левове.

Новият вицепремиер е един от учредителите на партията на Стефан Софиянски ССД (Съюз на свободните демократи). Бобева е работила и в БНБ – директор на дирекция „Международни отношения и евроинтеграция” в периода 2003 – 2007 година. Работила е и като експерт към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес