Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БТПП започва проучване за използването на ВЕИ от предприятията

23 август 2024, 14:18 часа • 701 прочитания

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) започва национално проучване, фокусирано върху използването на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в българските предприятия, съобщиха от Палатата в онлайн бюлетина си "Инфобизнес".

Още: Готови ли сме за ВЕИ и трябва ли да се плашим от свободния пазар на ток? Енергиен експерт разяснява (ВИДЕО)

Инициативата е резултат от сътрудничество със Сдружение "Соларна Академия България" и цели да предостави подробен анализ на състоянието на бизнеса в страната по отношение на внедряването и използването на различни видове ВЕИ.

Цел на проучването

Целта на проучването е да събере данни и мнения от предприятията, за да се изследват актуалните тенденции, предизвикателства и възможности, свързани с възобновяемата енергия в България. БТПП в партньорство със Сдружението се стреми да идентифицира ключовите фактори, които стимулират или възпрепятстват инвестициите в сектора, както и да оцени влиянието на ВЕИ върху устойчивостта и конкурентоспособността на бизнеса.

Националното допитване ще предостави ценна информация, която ще помогне за по-доброто разбиране на нуждите и потенциала на българските предприятия в контекста на прехода към по-устойчива енергийна система, посочват от Палатата и допълват, че събраните данни ще послужат като основа за разработване на препоръки и стратегии, насочени към насърчаване на използването на ВЕИ в страната.

ВЕИ вече произвеждат 30% от електроенергията в света

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес