Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американска компания постави абсолютен рекорд по приходи

29 август 2024, 12:08 часа • 2044 прочитания

Американският гигант в сектора на компютърните чипове Nvidia постави абсолютен рекорд по приходи за тримесечието от май до юли. Те са в размер на 30 милиарда долара, предаде Ройтерс.

Ръст от 122 на сто

Това е ръст с 15 на сто спрямо предходното тримесечие и със 122 на сто спрямо същия период на миналата година, като компанията продължава да набира скорост от разрастването на употребата на чипове с генеративен изкуствен интелект.

Още: Пазарната стойност на Nvidia надхвърли 3 трилиона долара

Приходите от центровете за данни на компанията се увеличават с рекордните 26,3 милиарда долара, или с 16 на сто спрямо предходното тримесечие и със 154 на сто спрямо същия период на миналата година, което надхвърля прогнозите на много анализатори.

По думите на главния изпълнителен директор на компанията Дженсън Хуан търсенето на последното поколение чипове "Хопър" остава "силно", а очакванията за следващото поколение чипове "Блекуел" са "изключителни".

Въпреки това прогнозата на Nvidia за следващото тримесечие леко разочарова и не отговори на очакванията, като според Райън Детрик, главен пазарен анализатор на Carson Group, това се дължи на "твърди високо вдигнатата летва от компанията през последната година".

Още: Печалбите на водещ производител на чипове скочиха седем пъти за година

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес