Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Крушари ще си разменят цветя, разсади за зеленчуци и вещи за бита

12 април 2019, 17:43 часа • 4244 прочитания
Реклама

Имам в повече. Вземи си, ако нямаш“ – това е наименованието на инициатива, която стартира в добруджанската община Крушари от 15 април. Идеята за нея е на Центъра за рехабилитация и социална интеграция. Жителите на селището ще могат да си разменят семена и разсад за цветя и зеленчуци, луковици, храсти, дръвчета, а в специално обособен кът хората ще могат да разменят играчки, домашни потреби,  дамски и мъжки аксесоари.

Обитателите на Центъра за социална интеграция ще отделят от своите плодове, зеленчуци и дребни вещи и ще ги предоставят на хора, които имат нужда от тях. а младежите от защитеното жилище вече са подготвили саксии със стайни цветя. Очакванията са в инициативата да се включат много от местните хора.

Капацитетът на Центъра е рехабилитация и социална интеграция е 20 места, но в действителност той обслужва 57 души.  Услугата набира все по-голяма популярност сред местното население зарази отличната си материална база и разширяване на дейностите и рехабилитациите в него, отчитат от общината. 

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес