Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдиха посредник, ощетил с близо 2,2 милиона лева фирма

16 април 2019, 12:26 часа • 1623 прочитания

Щета от малко над 2,188 млн. лв. претърпяла фирма в резултат на действия на свой пълномощник, съобщават от Окръжния съд в Добрич. Дружеството е упълномощило 46-годишен мъж от Пловдив да изкупува земеделски земи от собственици в Каварна и Шабла, предаде кореспондентът на Actualno.com.

В периода от 26 февруари до 28 юни 2007 г. са били сключени 14 сделки с имоти. Пълномощникът е договарял цена, приемлива за продавачите, но в нотариалните актове вписвал по-висока стойност на закупените ниви. Разликата от реалните и вписаните цени продавачите трябвало да му предават на него или на посочено от пълномощника лице. Собствениците на земите се съгласили с условието му, желаейки да реализират сделката.

Магистратите са приели, че мъжът съзнателно е действал против интересите на фирмата и ѝ е нанесъл значителни имуществени. Окръжният съд потвърди решението на Районен съд – Каварна. Присъдата е една година лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание и 100 лева глоба за злоупотреба с доверие. Той ще трябва да плати и разноските по делото, възлизащи на 5962 лв.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес