Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаци, че в обкръжението ви има отрицателни личности

07 февруари 2022, 08:15 часа

Начинът, по който взаимодействаме и се свързваме с хората, има траен ефект върху живота ни. Независимо дали този ефект е положителен или отрицателен, до голяма степен зависи от емоционалната енергия с която сме заобиколени. Всеки човек добавя нещо различно към една връзка и колкото по-позитивни са хората, които пускаме в живота си, толкова повече увереност и енергия ще имаме за да живеем в хармония.

Но когато повечето от нашите взаимоотношения включват обграждане с негативни енергии, нашата собствена емоционална енергия е изложена на риск да се превърне в отрицателна. Негативността засяга начина по който виждаме живота си и живота на хората около нас. Липсата на положителни мисли и здравословни взаимодействия може да причини тревожност, депресия и изолация.

Понякога негативността в друг човек може да бъде доста фина. Може да не ви е лесно да откриете кога сте в контакт или дори сте заобиколени от негативни хора.

Ето как да ги разпознаете!

1. Винаги са песимисти

Отрицателните личности имат проблеми да видят доброто във всеки сценарий, дори в ситуации, които не са се объркали. Топлият слънчев ден непременно ще се превърне в буря в очите на един скептик и има много малко начини да ги убедите в противното.

2. Те винаги играят жертви

Това върви почти ръка за ръка с това да си песимист. За негативните хора лоши неща се случват само на тях и няма нищо на този свят, което  могат да направят, за да променят това. Те винаги ще се смятат за жертви на каквато и ситуация да попаднат, дори и в такива, които те са я причинили. Вие сте този, който винаги греши и те са тези, които са били наранени.

3. Те се възползват от вас

Известно е, че този тип хора ви дават времето от деня само когато извлекат някаква полза от него. Използват ви за пари, за да ги транспортирате до други места, за емоционална подкрепа. Изглежда, че отрицателните личности винаги са около вас и ще ви дадат одобрението и положителното взаимодействие за което жадувате, само когато пожънат награда за себе си. 

4. Те никога нямат време за вас

Негативните хора имат извинения за всичко и ще намерят всякакви извинения, за да не инвестират време и емоционална енергия във вас. В същото време те ще изискват да отделите време и енергия за тях и ще станат направо намусени, когато по някаква причина не можете да го направите. Приятелството и положителните отношения трябва да бъдат двупосочни.

5. Оплакват се от всичко

Отрицателните хора често имат много малко добри неща да кажат. Винаги ще намерят от какво да се оплакват. Ако времето е горещо и слънчево, те ще се оплакват, че се потят или че слънцето ги пече. Нищо не е достатъчно добро за тях. Те също така ще се оплакват от аспекти, свързани с вашето приятелство или личност.

Ако забележите някой от тези значи в хора от вашето обкръжение, най-добре да се дръпнете встрани от тях. За вашето добро е!

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес